Een hartverwarmend gerecht met polenta en gepocheerde eieren. Ideaal als lunchgerecht of makkelijk hoofdgerecht. Bekijk via de video hoe Jamie Oliver op 3 manieren eieren pocheert.
1. Breng 1 liter water met een snuf zout aan de kook. Klop de polenta er in een constante stroom doorheen. Blijf op laag tot matig vuur 15-30 minuten roeren, tot de polenta dik is.
2. Klop er 50g van de kaas en 25g boter door.
3. Smelt de overige boter in een kleine pan en bak de salie knapperig. Haal van het vuur.
4. Breng wat water met een snuf zout en de azijn zachtjes aan de kook. Roer en breek dan voorzichtig de eieren erin. Pocheer ze 3 minuten. Serveer de polenta met een ei erop, wat salieboter en de overgebleven parmezaan.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.