Platbroodjes met avocado & feta

Bereiden

We maken hier platbroden met bonen, avocado en feta, maar je kunt ook allerlei andere verse ingrediënten gebruiken, zoals geraspte biet, stukjes paprika en plakjes radijs.

1 Verdeel het eenmaal gerezen deeg (zie recept basis-ciabatta) in zes gelijke porties. Vet je handen en een schoon werkvlak in met wat olie en rol het deeg uit tot grote cirkels (0 18 cm).

2 Doe 1 eetlepel olijfolie en de gehakte knoflook in een pan, zet op laag tot middelhoog vuur en bak de knoflook, tot-ie sist maar niet bruin is. Voeg de half uitgelekte bonen toe plus de chipotlepuree en verhit het mengsel 5 minuten op laag vuur, tot het vocht ongeveer voor een derde is verdampt. Voeg flink wat zout en peper toe en houd zolang apart.

3 Zet een grote grill- of koekenpan op middelhoog vuur, leg er een platbrood in en rooster 3-4 minuten, tot er bruine vlekjes ontstaan en er lucht in het deeg is gekomen. Keer om en bak het brood nog eens 2-3 minuten. Houd het warm in een theedoek en maak op dezelfde manier de andere 5 platbroodjes.

4 Schep 2-3 flinke eetlepels van de bonen, de geraspte wortel, gehakte koriander, avocado, feta, lente-ui en wat pikante saus op elk broodje. Knijp er als laatste een partje limoen over uit en strooi de extra koriander erover.

Per portie 437 kcal, 21,6 g vet (7,4 g verzadigd), 16,2 g eiwit, 43,2 g koolhydraten, 4,2 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip