Platbroodjes met avocado & feta

Bereiden

We maken hier platbroden met bonen, avocado en feta, maar je kunt ook allerlei andere verse ingrediënten gebruiken, zoals geraspte biet, stukjes paprika en plakjes radijs.

1 Verdeel het eenmaal gerezen deeg (zie recept basis-ciabatta) in zes gelijke porties. Vet je handen en een schoon werkvlak in met wat olie en rol het deeg uit tot grote cirkels (0 18 cm).

2 Doe 1 eetlepel olijfolie en de gehakte knoflook in een pan, zet op laag tot middelhoog vuur en bak de knoflook, tot-ie sist maar niet bruin is. Voeg de half uitgelekte bonen toe plus de chipotlepuree en verhit het mengsel 5 minuten op laag vuur, tot het vocht ongeveer voor een derde is verdampt. Voeg flink wat zout en peper toe en houd zolang apart.

3 Zet een grote grill- of koekenpan op middelhoog vuur, leg er een platbrood in en rooster 3-4 minuten, tot er bruine vlekjes ontstaan en er lucht in het deeg is gekomen. Keer om en bak het brood nog eens 2-3 minuten. Houd het warm in een theedoek en maak op dezelfde manier de andere 5 platbroodjes.

4 Schep 2-3 flinke eetlepels van de bonen, de geraspte wortel, gehakte koriander, avocado, feta, lente-ui en wat pikante saus op elk broodje. Knijp er als laatste een partje limoen over uit en strooi de extra koriander erover.

Per portie 437 kcal, 21,6 g vet (7,4 g verzadigd), 16,2 g eiwit, 43,2 g koolhydraten, 4,2 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip

Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...