Plat jalapenobrood

Plat jalapenobrood

Dit pittige platte brood is heerlijk als bijgerecht of tijdens de borrel. Heb je de BBQ aanstaan, dan kun je dit brood hier heel makkelijk op bakken. Of verwarm een grillpan zoals in dit recept en bak de broden binnen no time gaar!

Ingredienten

1 Meng meel, yoghurt, het bakpoeder en een snuf zout in een kom tot een samenhangend deeg. Bestuif je handen en een werkvlak met meel en kneed het deeg een paar minuten.

2 Verdeel het deeg in 4 stukken en rol die uit tot cirkels van circa 2 mm dik. Bestrooi met de gesneden jalapeño’s en een snuf zout; duw ze in het deeg.

3 Verhit een grillpan en bak de broden hierin 2–3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Serveer de broden met roomboter.

Voor 4 platte broden
• 250 g zelfrijzend bakmeel
• 250 g yoghurt
• ½ tl bakpoeder
• 1–2 jalapeñopepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
• boter, voor erbij 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief