Pittige pho

Bereiden

Deze pittige pho is een recept van Jamie-vriend Miljuschka Witzenhausen: ‘Het is heerlijk hoe je hele huis gaat ruiken naar deze pho; een geur die me aan mijn jeugd doet denken, toen we bouillon maakten van opgespaarde botten. Als je het mij vraagt, echt vloeibaar goud!’

1 Zet voor de bouillon een grote pan met 2 liter water op hoog vuur, voeg de botten toe en breng aan de kook ‒ schuim regelmatig af.

2 Leg de entrecote in de diepvries, zodat je hem straks gemakkelijker kunt snijden. Laat een grillpan op hoog vuur heel heet worden, draai het vuur lager en gril de sjalotten en gember ongeveer 5 minuten. Voeg ze toe aan de bouillon samen met de soepgroenten, steranijs, kruidnagel, kaneel en kardemom. Laat de bouillon 3 uur zachtjes koken, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

3 Zeef de bouillon, gooi de inhoud van de zeef weg en breng weer aan de kook. Week de noedels ongeveer 7 minuten in kokend water en verdeel ze over vier kommen. Snijd de bospeen en bosuitjes diagonaal in dunne plakjes en verdeel ze samen met de peper, courgette, taugé, koriander en basilicum over de noedels.

4 Neem het vlees uit de diepvries, snijd in flinterdunne plakjes en verdeel over de groente. Voeg wat nuoc mam naar smaak toe en schenk de bouillon erover. Serveer meteen en geef de limoen erbij.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.