Deze geroerbakte komkommer met pittige chilipepers, szechuanpepers en sesamolie wordt geserveerd op kamertemperatuur en kan een paar uur van tevoren worden gemaakt. Het gerechtje wordt gewoonlijk opgediend als voorgerecht of samen met een selectie van andere kleine hapjes.
1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schep de zaadlijst eruit. Snijd dan elke helft in 3 stukken en vervolgens in de lengte in staafjes. Doe de komkommer in een kom en strooi er zout over om het vocht te absorberen; meng goed en laat minstens 30 minuten staan.
2 Laat de staafjes komkommer uitlekken en schud ze droog. Verhit een wok op hoog vuur. Giet de slaolie erin en draai met de pan om de bodem ermee te bedekken. Voeg de chilipepers en sechuanpeperkorrels toe. Roerbak ze tot de pepers donkerder worden (laat ze niet verbranden) en voeg dan de staafjes komkommer toe. Roerbak ze kort mee om ze rondom te verwarmen en de smaken van de olie te laten opnemen. Neem de pan van het vuur, roer de sesamolie erdoor en serveer.
Dit recept komt uit het boek ‘De echte Chineze keuken thuis’ van Fushia Dunlop (€24,95 ,Karakter Uitgevers).
Voor 4 – 6 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.