Deze simpele pastasalade staat zo op tafel en is ideaal om voor een grote groep te maken. Neem ‘m lekker mee naar het park of strand: dit is een echt zomergerecht.
1. Kook de pasta in een grote pan water met wat zout al dente. Giet af en spoel af met koud water. Schep in een grote kom. Druppel er flink wat olijfolie over.
2. Rooster de pompoenpitten en voeg ze toe aan de pasta, samen met pesto, crème fraîche, een beetje zeezout en zwarte peper. Schep alles door elkaar. Snijd de paprika’s in stukjes en roer ze door de pasta. Ga je picknicken, dan doe je de pastasalade meteen over in een bak. Roer er zo nodig vlak voor het serveren wat extra olijfolie door.
Voor 4–6 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.