picknickrepen met cranberry's

Bereiden

Zijn het geen leukerds?! Havermoutrepen zijn de ideale snack voor mee naar werk, een zomerse picknick of voor onderweg. Geef ze een 'fancy touch' door ze in de chocola en geconfijte gember te dippen.

1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een middelgrote bakvorm (Ø 23 x 23 cm) in en bekleed hem met bakpapier. Meng de havervlokken samen met de gemalen en geschaafde amandelen plus de cranberry’s in een kom. Hak de stemgember fijn, doe hem met het gemberpoeder bij het mengsel en roer alles goed door elkaar.

2 Doe de boter samen met de gember- en agavesiroop plus de suiker in een pan, zet op middelhoog vuur en laat smelten. Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en meng goed. Doe het dan over in de bakvorm, druk het met de bolle kant van een lepel goed in de hoeken en strijk de bovenkant glad.

3 Bak het beslag 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin is. Laat helemaal afkoelen en snijd het dan in 12 gelijke stukken.

4 Breek de chocolade in een hittebestendige kom. Laat een pan water zachtjes aan de kook komen en zet de kom met dechocolade erop – de bodem van de kom mag het water net niet
raken. Laat de chocolade in een paar minuten smelten.

5 Snijd de gekonfijte gember in kleine stukjes en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doop elke reep met de lange kant voor de helft in de chocolade, laat overtollige chocolade eraf druipen en leg de repen dan op de bakplaat. Bestrooi ze met de gekonfijte gember en laat ze opstijven in de koelkast. Je kunt de picknickrepen ongeveer 1 week in een luchtdichte trommel bewaren.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip

Zalmschotel met artisjok

Een snel en gezond recept van Jumbo en Jamie Oliver.
Suiker: de begrippen die je móét kennen

Hoe meer je weet over suiker, hoe bewuster je ermee om kunt gaan.