Dit rijstgerecht zit bomvol smaken en texturen. Proef het zachte lamsvlees, de korrelige rijst en zure granaatappelpitjes. Een waanzinnig superfood gerecht!
1 Verhit 1 klont boter in een pan met dikke bodem en fruit de uiringen. Voeg stukjes lamsvlees toe, braad rondom aan.
2 Voeg zout, peper, de specerijen en tomaten toe en zoveel bouillon dat het vlees onderstaat. Laat 1½ uur zacht koken. Roer af en toe. Voeg zo nodig bouillon toe. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bak de schijfjes aardappel in een enkele laag 5 minuten tot ze krokant worden.
3 Voeg ⅔ van de rijst toe, vervolgens het lamsstoofpotje en de rest van de rijst. Voeg zout en peper toe en schenk er 1 liter bouillon bij. Laat afgedekt 15–20 minuten zacht koken en daarna onafgedekt 10–15 minuten. Serveer met granaatappelpitten en peterselie.
8 personen
• 2 klonten boter
• 1 ui, in ringen
• 750 g lamsstoofvlees, in stukjes
• enkele draadjes saffraan
• 2 tl kardemompeulen, geplet
• 1 kaneelstokje
• 2 tl komijn
• 3 tomaten, ontveld in stukjes
• 2 l hete bouillon
• 2 grote aardappels, in dunne schijfjes
• 500 g basmatirijst
• gehakte peterselie
• granaatappelpitten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.