Perzische rijst met lamsvlees

Perzische rijst met lamsvlees

Dit rijstgerecht zit bomvol smaken en texturen. Proef het zachte lamsvlees, de korrelige rijst en zure granaatappelpitjes. Een waanzinnig superfood gerecht!

Bereiding

1 Verhit 1 klont boter in een pan met dikke bodem en fruit de uiringen. Voeg stukjes lamsvlees toe, braad rondom aan.

2 Voeg zout, peper, de specerijen en tomaten toe en zoveel bouillon dat het vlees onderstaat. Laat 1½ uur zacht koken. Roer af en toe. Voeg zo nodig bouillon toe. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bak de schijfjes aardappel in een enkele laag 5 minuten tot ze krokant worden.

3 Voeg ⅔ van de rijst toe, vervolgens het lamsstoofpotje en de rest van de rijst. Voeg zout en peper toe en schenk er 1 liter bouillon bij. Laat afgedekt 15–20 minuten zacht koken en daarna onafgedekt 10–15 minuten. Serveer met granaatappelpitten en peterselie.
 

8 personen
• 2 klonten boter
• 1 ui, in ringen
• 750 g lamsstoofvlees, in stukjes 
• enkele draadjes saffraan
• 2 tl kardemompeulen, geplet
• 1 kaneelstokje
• 2 tl komijn
• 3 tomaten, ontveld in stukjes
• 2 l hete bouillon
• 2 grote aardappels, in dunne schijfjes
• 500 g basmatirijst
• gehakte peterselie
granaatappelpitten


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief