Perzische rijst met lamsvlees

Bereiden

Dit rijstgerecht zit bomvol smaken en texturen. Proef het zachte lamsvlees, de korrelige rijst en zure granaatappelpitjes. Een waanzinnig superfood gerecht!

1 Verhit 1 klont boter in een pan met dikke bodem en fruit de uiringen. Voeg stukjes lamsvlees toe, braad rondom aan.

2 Voeg zout, peper, de specerijen en tomaten toe en zoveel bouillon dat het vlees onderstaat. Laat 1½ uur zacht koken. Roer af en toe. Voeg zo nodig bouillon toe. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bak de schijfjes aardappel in een enkele laag 5 minuten tot ze krokant worden.

3 Voeg ⅔ van de rijst toe, vervolgens het lamsstoofpotje en de rest van de rijst. Voeg zout en peper toe en schenk er 1 liter bouillon bij. Laat afgedekt 15–20 minuten zacht koken en daarna onafgedekt 10–15 minuten. Serveer met granaatappelpitten en peterselie.
 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
74 6482
(1)13.0

Beoordeel dit product

Shop tip