Je kunt voor deze heerlijke Italiaanse cake verschillende soorten fruit gebruiken – vervang de perzik bijvoorbeeld eens door appels of pruimen. Hij smaakt lauwwarm het lekkerst.
1 Klop in een keukenmachine of met een elektrische mixer de eieren luchtig met de suiker. Voeg het sinaasappelsap al kloppend toe.
2 Zeef de bloem boven het eiermengsel en voeg een snuf zout, plus het bakpoeder toe. Mix alle ingrediënten goed door elkaar, tot er geen klontjes meer in zitten.
3 Voeg nu geleidelijk de olijfolie toe en daarna de vin santo, tot er een mooie emulsie ontstaat.
4 Verwarm de oven voor op 180 C. Ontdoe de perzikken van hun pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Meng de helft van de plakjes door het beslag en giet het in een ingevet taartblik. Druk de andere helft van de plakjes boven in het beslag.
5 Bak de cake 45 minuten, laat hem kort afkoelen op een rooster en serveer lauwwarm.
6-8 personen
• 5 eieren
• 200 g suiker
• sap van ½ sinaasappel
• 300 g bloem
• 1 zakje bakpoeder (à 15 g)
• 50 ml olijfolie
• 25 ml vin santo of cognac
• snuf zout
• 2 perziken
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.