Perzik-amandeltaartjes

Perzik-amandeltaartjes

Bereiding

Ultieme verwennerij, deze taartjes. Het zoete van de perzik gaat goed samen met de gemalen amandel. Serveer lauwwarm met een bolletje ijs. 

1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

2. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot je een lap van 4-5 mm dik hebt (laat losse plakjes elkaar aan de rand overlappen — druk lichtjes op elkaar). Steek er 6 cirkels (doorsnede 14 cm) uit en markeersteeds een randje van 5 mm rondom. Leg ze op de bakplaten.

3. Meng in een kom 100 gram van de boter, de suiker, gemalen amandelen, het ei, amandelextract en de citroenrasp door elkaar.

4. Spreid het mengsel over de deegcirkels uit tot aan de gemarkeerde rand. Leg de perzik erop, bestrooi ze met wat extra suiker en verdeelde rest van de boter erover.

5. Bak 20 min. Laat de taartjes iets afkoelen en serveer.

Tip: Kies voor de beste taartjes rijpe perziken. Ze smaken heerlijk met frangipane – een zoete amandelvulling die vaak in gebak en desserts wordt gebruikt.
 

VOOR 6 STUKS

• 500 g bladerdeeg op rol

• bloem, om te bestuiven

• 120 g zachte boter

• 75 g suiker, plus extra

• 100 g gemalen amandelen

• 1 ei

• fijngeraspte schil van ½ citroen

• ½ tl amandelextract

• 6 rijpe perziken, pit verwijderd, vruchtvlees in dunne plakjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief