Pasta met zeevruchten

Bereiden

Met dit recept zet je in een handomdraai pasta met verschillende soorten vis op tafel. De peterselie en witte wijn maken het helemaal af! 

1 Doe de mosselen en venusschelpen in een grote pan water. Laat ze 30 minuten staan en was ze daarna onder koud stromend water. Laat de schelpen uitlekken in een vergiet.

2 Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3 Fruit de knoflook in een diepe pan in olijfolie. Voeg de scampi, langoustines, mosselen, vongole en tomaatjes toe. Kook 1 minuut op hoog vuur en voeg dan de witte wijn, zout, peper en peterselie toe (houd een beetje apart) en laat alles 5 minuten koken.

4 Voeg nu de pasta toe en meng alle ingrediënten goed.
5 Verdeel over vier diepe borden, schep wat kookvocht over de pasta, bedruppel met olijfolie en bestrooi met peterselie.

Wil je zelf verse linguine maken? Bekijk dan dit handige stap voor stap filmpje


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
101 28995
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip