Siciliaanse pasta met bloemkool

Bereiden

Wauw, dit gerecht met bloemkool en saffraan is echt heel erg lekker! Proef het echte Sicilie op je bord in dit Italiaanse pastagerecht vol pijnboompitten, pecorino en anjovis. Buon appetito! 

1. Week de saffraandraadjes in 4 el kokend water.

2. Verhit 3 el van de olie op laag vuur, bak hierin 12 min. de uisnippers en ansjovis. Zet apart.

3. Blancheer de bloemkoolroosjes 5 min. in kokend water.

4. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de droge bloemkoolroosjes in 2 min. goudgeel. Roer de krenten erdoor, met de saffraan en het weekvocht, leg het deksel op de pan en verhit nog 3 min.

5. Kook de penne, laat uitlekken en voeg toe aan de rest.

6. Roer de peterselie en pijnboompitten erdoor en bestrooi het gerecht met de pecorino.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
133 16139
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip

Zalmschotel met artisjok

Een snel en gezond recept van Jumbo en Jamie Oliver.
Suiker: de begrippen die je móét kennen

Hoe meer je weet over suiker, hoe bewuster je ermee om kunt gaan.