Pasta met kokkels & ansjovis

Bereiden

Proef de smaak van de Mediterane landen! Deze spaghetti kokkels heeft alles in zich om jou te laten genieten. Tip! zijn er geen kokkels te krijgen dan kun je ook kiezen voor vongolen. 
 1 Spoel de kokkels af en test of ze nog leven door een mesje tussen de schelpen te schuiven. Als de kokkel zich niet vastklemt, gooi hem dan weg.

2 Kook de linguine. Verhit een klontje boter in een pan en bak de knoflook, chilipeper, ansjovis, sambal en peterseliesteeltjes tot ze zacht zijn.

3 Roer de kokkels erdoor. Voeg de wijn toe en kook de kokkels 2–3 minuten met het deksel op de pan. Als nog niet alle kokkels zijn geopend, kook je ze 1–2 minuten langer. Voeg nog wat extra boter en peterselieblaadjes toe, draai met de pan om de boter te laten smelten. 

4 Voeg de uitgelekte pasta en het citroensap toe, roer goed en serveer. Gooi ongeopende kokkels weg.

Per portie: 632 kcal, 14,4 g vet (6,1 g verzadigd), 47,1 g eiwit, 74,6 g koolhydraten, 4,3 g suikers

Recept Jamie's Italian
Fotografie Sam Stowell




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
93 22185
(1)14.0

Beoordeel dit product

Shop tip