Parelgort-risotto met pompoen & salie

Bereiden

Parelgort is gerst waarvan de zemelen zijn verwijderd, met als resultaat een parelwitte korrel met een nootachtige smaak. In de Europese keuken wordt parelgort vaak gebruikt als bindmiddel in soepen en stoofpotten. De Italianen maken er risottoachtige gerechten mee, orzotto genoemd, die snel en eenvoudig te maken zijn.

1 Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de hele salieblaadjes toe en bak ze tot ze knapperig maar nog groen zijn. Neem ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

2 Zet de pan weer op het vuur, voeg de uiringen en gehakte salie toe, en roer geregeld, tot de uiringen zacht maar nog niet verkleurd zijn. Bak dan de parelgort* al roerend 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en laat die bijna helemaal verdampen. Voeg geleidelijk de bouillon toe en blijf roeren tot de parelgort gaar is, na zo’n 20–30 minuten.

3 Roer 5 minuten voor het eind van de bereidingstijd de pompoen erdoor, plus zout en peper naar smaak. Laat de risotto 2 minuten rusten. Schep in kommen, besprenkel met wat extra vergine olijfolie en garneer met de knapperige salieblaadjes.
Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
119 34150
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip