Panna cotta met honingsaus

Bereiden

Ohhh, deze panna cotta met honingsaus is zo lekker! De honingsaus maak je met verse honingraat en de gekonfijte plakjes sinaasappel maken het toetje helemaal af. 

1 Maak de saus. Doe de honingraat met het citrussap en de schilletjes in een heel grote pan op laag vuur. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot de honingraat helemaal gesmolten is; schuim de was af zodra die komt bovendrijven. Breng alles aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus 1½ uur zachtjes koken; schuim regelmatig af. Zeef de saus in een schone kom.

2 Week de gelatine voor de panna cotta circa 5 minuten in koud water. Doe intussen de room, melk, suiker en vanille in een pan en verwarm alles tot 85 °C. Knijp de gelatine uit en roer de blaadjes door het roommengsel tot ze zijn opgelost. Giet door een fijne zeef. Voeg de vanille toe.

3 Vet 6 plastic vormpjes à 150 ml met een beetje olie. Schep 1 eetlepel saus in elk vormpje. Vul ze af met het roommengsel en zet ze 24 uur in de koelkast. Zet de vormpjes omgekeerd op borden en knijp er zachtjes in om ze los te maken; als de panna cotta niet loslaat, steek je een botermes tussen de massa en de vorm om de afsluiting te verbreken. Geef er gekonfijte plakjes sinaasappel bij.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
16 12477
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip