Orecchiette met tonijn & rucola

Bereiden

Deze pasta met tonijn staat snel op tafel. Houd het simpel met een handvol ingredienten en gedroogde pasta van goede kwaliteit. Supersnel klaar, erg smaakvol en ideaal voor doordeweeks.

1 Zet een pan water met wat zout op hoog vuur en kook de orecchiette al dente volgens de instructie op de verpakking.

2 Verhit als de pasta bijna klaar is de helft van de olie op hoog vuur. Voeg een derde van de kappertjes toe (zet een stap naar achteren, want ze spetteren) en bak ze in 2–3 minuten krokant. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3 Zet de pan terug op het vuur en verhit de rest van de olie op laag vuur. Bak de knoflook 2 minuten of tot-ie zacht is, voeg de tonijn toe en duw die met een pollepel in stukjes. Roer de rest van de kappertjes erdoor, voeg het sap van de citroen toe en breng op smaak met zwarte peper.

4 Laat de pasta uitlekken en bewaar een kopje van het kooknat. Doe de pasta terug in de pan samen met de rucola en een scheutje kookvocht. Schep door elkaar en strooi er de krokante kappertjes over. Druppel wat citroensap erover en serveer.

Per portie 636 kcal, 17,8 g vet (3,1 g verzadigd), 29,5 g eiwit, 95,5 g koolhydraten, 3,1 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje