Orecchiette con cim di rapa

Orecchiette con cim di rapa

Met een paar simpele ingrediënten maak je dit heerlijke pastagerecht. Het is volgens de inwoners van Apulië de traditionele manier om orecchiette te serveren. Als je geen cime di rapa (of rapini) kunt vinden, kun je in kleine stukjes gesneden bimi of broccoli gebruiken.

Bereiding



1 Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de orecchiette toe en laat 6 minuten koken als ze zelfgemaakt zijn en 12 minuten als ze gedroogd zijn. Voeg 3-4 minuten voor het einde van de kooktijd de cime di rapa toe (deze moet een beetje knapperig blijven).

2 Knijp intussen het worstvlees uit het vel en rol er balletjes van die even groot zijn als de orecchiette. Giet de olie in een grote koekenpan en zet op matig vuur. Laat heet worden en voeg de knoflook, chilivlokken, ansjovis en gehaktballetjes toe en laat 3-4 minuten zachtjes bakken, tot de ansjovis is gesmolten en de balletjes gaar en bruin zijn.

3 Giet de pasta en cime di rapa af (bewaar een beker van het kookwater). Doe ze met de parmezaan in de koekenpan. Schep alles om en voeg zo nodig wat pastawater toe om het losser te maken. Breng op smaak met zout en zwarte peper en serveer meteen, bestrooid met wat extra parmezaan.

Per portie 750 kcal, 40,1 g vet (9,4 g verzadigd), 28,7 g eiwit, 66,7 g koolh., 3,7 g suikers


Ook de lekkerste recepten met Worst maken? Bestel het nieuwste boek van Brandt en Levie in de shop; ‘De Worst Story – Samuel Levie’

4 personen

• 500 g orecchiette, gedroogd of zelfgemaakt

• 500 g cime di rapa (of bimi/broccoli), gehakt

• 4 verse Italiaanse varkensvleesworsten van goede kwaliteit (bijvoorbeeld van Brandt & Levie)

• 75 ml extra vergine olijfolie

• 3 tenen knoflook, dun gesneden

• snuf gedroogde rode chilivlokken

• 4 ansjovisfilets in olie

• handvol vers geraspte parmezaan, plus extra


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief