Ontbijtje met eieren, tomaat & kruiden

Bereiden

Dit oogverblindende ontbijt is snel en eenvoudig, perfect voor een luie zondagochtend. Bak de eieren in aparte schaaltjes in de oven of bereid op het fornuis en verdeel in porties over ieders bord.

1 Verhit voor één grote portie een beetje olie in een diepe koekenpan (Ø 28–30 cm) op middelhoog vuur. Bak de uienringen met het kaneelstokje en de citroenrasp in 10 minuten zacht en licht gekaramelliseerd.

2 Bak driekwart van de knoflook mee  en voeg na 3 minuten de chilivlokken toe. Bak alles dan nog ongeveer 1 minuut, voeg de gepelde tomaten toe en prak ze met de bolle kant van een lepel. Vul een van de blikjes voor de helft met water en voeg toe. Roer dan de gehakte helft van de salie en marjolein of tijm plus wat zout en peper erdoor. Draai het vuur laag en laat het
geheel in 15–20 minuten inkoken tot een dikke, glanzende saus. Proef en voeg eventueel nog wat meer zout, kruiden of citroensap naar smaak toe.

3 Verhit een beetje olijfolie in een kleine koekenpan. Bak hierin de rest van de salieblaadjes knapperig (als de olie heet genoeg is, duurt dit minder dan 1 minuut) en laat ze uitlekken op een bord dat is bekleed met keukenpapier. Herhaal dit met de rest van de knoflook en de marjolein of tijm. Houd de knapperige blaadjes zolang apart.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
45 3316

Shop tip