Bij ons loopt het water al in de mond, is het geen plaatje deze nutroast met cranberry’s? Volg het recept stap voor stap en pronk met dit overheerlijke notenbrood. Veel bakplezier!
2. Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken, zeef gruis uit het vocht en roer het door de risotto; blijf roeren tot het is geabsorbeerd. Snijd het eekhoorntjesbrood fijn en voeg toe.
3. Voeg de hete bouillon toe, één soeplepel tegelijk. Wacht steeds tot de bouillon is geabsorbeerd. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer zo veel mogelijk – daar wordt de risotto romig van. Als de rijst al dente is, laat je de risotto afkoelen in een kom.
4. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bak de bospaddenstoelen in wat olijfolie 5–10 minuten tot ze krokant worden. Hak de noten grof.
5. Is de risotto afgekoeld, voeg dan alle andere ingrediënten behalve de suiker en cranberry’s toe, breng op smaak met zout en peper en meng goed.
6. Beboter een cakevorm van 20 cm en bekleed met bakpapier. Verhit de suiker en cranberry’s 1–2 minuten in een pan op middelhoog vuur. Spreid ze uit in het bakblik. Schep het risotto notenmengsel erop en druk aan met de achterkant van een lepel. Dek af met aluminiumfolie en bak 45 minuten. Verwijder de folie en bak nog eens 15 minuten. Als de bovenkant goudbruin is, neem je de nut roast uit de oven, laat 10 minuten rusten. Maak met een mes los en zet er een houten plank of schaal op. Doe een theedoek om je hand en keer het hele spul om; til het bakblik eraf.
Per portie: 413 kcal, 24 g vet (5,7 g verzadigd), 15,7 g eiwit, 28,9 g koolhydraten, 8,3 g suikers
Recept: Anna Jones; Fotografie: Jonathan Gregson
8 tot 10 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.