Nacho's met heel veel groente

Bereiden

Deze guilty pleasure snack is misschien minder guilty dan je in eerste instantie denkt! In dit recept met nachos zitten heel veel groente verstopt zoals avocado, paprika, tomaat, lente-ui & chilipeper. Dat wordt gezond genieten!

1 Verwarm de oven voor op 180 °C en zet twee kommen klaar. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de hele paprika’s, chilipeper, tomaten en lente-uitjes tot ze zacht en licht geschroeid zijn. Doe de paprika’s en chilipeper in een kom, dek af met plasticfolie en zet 5 minuten apart.

2 Snijd de tomaten en lente-uitjes in kleine stukjes en doe ze in de tweede kom. Ontvel de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, plus de zaadjes van de chilipeper, en snijd ze in kleine stukjes. Doe de paprika en chili bij de tomaten en lente-uitjes. Voeg de meeste korianderblaadjes toe plus zout en peper naar smaak. Druppel er wat limoensap en olijfolie over.

3 Snijd de tortilla’s in punten, verdeel ze over 2 met bakpapier beklede bakplaten en rooster ze in 5 minuten goudbruin in de oven.

4 Zet een grote koekenpan op hoog vuur en rooster het komijnzaad een paar seconden, tot de zaadjes beginnen te geuren. Voeg de tabasco en bonen toe, en bak ze al roerend een paar minuten mee ‒ zorg dat je een dik mengsel overhoudt.

5 Bedruppel de avocado met wat limoensap. Leg de tortilla’s op een schaal en verdeel de bonen, paprikatomatensalsa, avocado, feta en de rest van de koriander erover.

Per portie 281 kcal, 9,5 g vet (2,4 g verzadigd), 12,2 g eiwit, 32,3 g koolhydraten, 7,2 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip