Minestrone soep

Bereiden

Deze rijkgevulde Italiaanse soep is perfect als voorgerecht, maar serveren tijdens de lunch kan natuurlijk ook. Maak de minestrone een dagje van te voren, dan is hij nog lekkerder!

1 Doe de ham, ui,kruiden, plus 2 gehalveerde wortels en stengels bleekselderij in een grote pan. Zet alles net onder koud water en breng aan de kook. Schep het schuim van het water en laat een half uur zachtjes koken.

2 Zeef, bewaar de ham en kook de bouillon in tot ca. 1,2 liter. Snijd de courgettes, overgebleven wortels en bleekselderij in stukjes en bak met de prei enkele minuten in de olijfolie. Voeg ze dan samen met de tomaat toe aan de bouillon. Laat 30 minuten zachtjes koken; voeg de pasta en bonen na 15 minuten toe; de kool en het vlees van de ham na 25 minuten. 

3 Voeg flink wat zout en peper toe en serveer met een scheutje olijfolie.

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!


 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
146 55311
(1)12.0

Beoordeel dit product

Shop tip