Mexicaanse tomatensoep

Bereiden

Deze romige tomatensoep krijgt een Mexicaans tintje door de frisse koriander, verse mais en tortillastukjes. Heerlijk voor op een doordeweekse avond. 

1 Fruit in een grote soeppan de lente-ui met de steeltjes van de koriander en de knoflook. Voeg de in stukken gesnedenpaprika, de tomaat en de pepertjes toe en bak even mee. Giet er 500 ml water bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.

2 Pureer de soep met de staafmixer, maar zorg dat hij niet te glad wordt. Breng op smaak met het paprikapoeder en zout.

3 Snijd van 1 maiskolf de korrels af. Snijd de overige drie in stukken. Rooster de tortilla’s in de oven tot ze knapperig zijn.

4 Verdeel de soep over vier kommen. Schep in elke kom een lepel yoghurt, een beetje mais, druppel er limoensap over, bestrooi met de blaadjes koriander en serveer met de getoaste tortilla, avocado, pepertjes en mais.

Je kunt de stukken mais desgewenst nog even opwarmen in een koekenpan met een klontje boter.

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
96 19529
(1)11.0

Beoordeel dit product

Shop tip