Mexicaanse chili met rundvlees

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C/gasovenstand 3. Pel en snipper de uien, hak de knoflook fijn, snijd de Spaanse pepers in ringetjes en koriander steeltjes fijn en bak alles met een flinke scheut olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Doe er alle specerijen en de laurierblaadjes bij en laat het geheel terwijl je regelmatig roert 15 minuten bakken. Giet er als de boel te sticky wordt eventueel een of twee scheutjes water bij.

Doe er de tomatenblokjes en 1 blikje water bij en laat het mengsel aan de kook komen terwijl je de schenkel rondom inwrijft met peper, zout en olijfolie. Leg het vlees voorzichtig in de saus, leg een deksel op de pan, zet hem in de oven en stoof het vlees 5 uur. Roer halverwege en giet er eventueel een flinke scheut water bij om de saus te verdunnen. Giet 20 minuten voor het einde de bonen af en roer ze erdoor als de chili er te droog uitziet. Voeg
eventueel nog een scheutje water toe.

Verwijder intussen de zaadjes uit de paprika, maak de lente-uitjes schoon en hak ze samen met de kerstomaatjes en het grootste deel van de korianderblaadjes fijn. Hussel ze met een scheut extra vierge-olijfolie en azijn in een kom door elkaar en breng de vlugge salsa op smaak. Schud als het vlees van het bot valt en de chili heerlijk dik is het merg uit het bot en roer het door de chili. Breng op smaak, strooi er de resterende korianderblaadjes over en serveer hem met de salsa en desgewenst een lepel yoghurt. Heerlijk met een gegrilde maïskolf en zoete aardappels uit de oven.
 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
154 36619
(32)323.0

Beoordeel dit product

Shop tip