Meringuetaart met aardbeien

Bereiden

Is het geen plaatje, deze meringuetaart? Het coverrecept van Jamie magazine nummer 32 is bij onze vrienden en familie een instant succes en hèt lentetoetje van dit jaar. Smullen! 

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet 2 springvormen (Ø 20 cm) in en bekleed ze met bakpapier.

2. Klop de boter en 100 gram suiker tot een lichtgekleurd mengsel. Klop de eidooiers, citroenrasp, het meel en bakpoeder erdoor. Spatel de melk erdoor en verdeel het beslag dan over de 2 vormen (maak je geen zorgen als het te weinig lijkt).

3. Klop de eiwitten in een schone kom tot zich zachte pieken vormen; klop dan geleidelijk de rest van de suiker erdoor. Blijf ongeveer 5 minuten mixen, tot het eiwitschuim glanzend stijf is.

4. Doe een handvol aardbeiplakjes in een kom, voeg een scheutje citroensap en een eetlepel suiker toe, en pureer ze met een vork. Roer de puree in een marmerpatroon door het eiwitschuim (oftewel de meringue) en verdeel dit over het beslag in de 2 vormen; maak met een vork piekjes in een van de meringues.

5. Bak de beide taarten in 20–25 minuten gaar – een prikker die je in het midden steekt, moet er schoon uit komen. Laat ze afkoelen in hun vorm.

6. Voeg ondertussen de vanille toe aan de slagroom. Klop de room dan lobbig.

7. Als beide taarten zijn afgekoeld, leg je de taart zonder piekjes op een taartschaal. Verdeel er de plakjes aardbei over, schep de jam en vervolgens de room erop en plaats hier de tweede taart op. Bestuif de eton-messtaart vlak voor het serveren met poedersuiker.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip