Merguez met pompoensalade

Bereiden

Hmmm, merguezworstjes! Je serveert ze met een kruidige pompoensalade, witlof en friszoete granaatappelpitjes. 

1. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Kneus de korianderzaadjes, venkel en komijnzaadjes met het rasp van een halve citroen.

2. Snijd de pompoen doormidden en haal de zaden er uit. Snijd de pompoen (als je een biologische pompoen hebt, kun je de schil ook opeten) in flinke blokken en besprenkel deze met olijfolie en het specerijenmengsel.

3. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven. Snijd intussen de partjes uit 1 citroen. Dit doe je door ‘m eerst te sschillen met een scherp mesje en vervolgens de partjes uit de vliesjes te snijden. Doe de partjes en het citroensap in een kom.

4. Bak de merguez aan beide kanten 4 minuten. Laat de pompoen afkoelen tot deze lauwwarm is. Snijd de witlofbladeren los. Meng de pompoen, witlof, citroen, (evt in stukken gesneden) merguez en een scheut olijfolie en maak er een mooie salade van met de raapstelen en rucola. Serveer op een flinke schaal en strooi er granaatappelpitjes over.

 

Tip: Een granaatappel kun je het best ontpitten door ‘m te halveren en met een pollepel op de bolle kant te slaan. De pitten vliegen er dan vanzelf uit.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
57 6889
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip