Meatloaf met cheddar

Bereiden

1 Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Verhit een scheut olie in een pan op middelhoog tot hoog vuur en fruit de helft van de knoflook 1–2 minuten. Voeg de uisnippers en basilicumsteeltjes toe en bak ze ongeveer 10 minuten, tot ze zacht maar niet verkleurd zijn. Schep het mengsel in een grote kom en laat het volledig afkoelen.

2 Voeg als het mengsel is afgekoeld broodkruim, mosterd, kaas en het gehakt, plus flink wat zout en peper toe. Breek dan het ei erboven. Meng alles met je handen goed door elkaar. Schep het mengsel op een grote snijplank en vorm er een ‘brood’ van. Doe dit over in een diepe braadslee, wrijf er wat olie over en schuif in de oven. Verlaag de temperatuur naar 200 ºC en bak het brood 30 minuten.

3 Maak ondertussen de saus. Zet een grote pan op middelhoog vuur en giet er een scheut olie in. fruit de rest van
de knoflook 2 minuten en voeg dan de rode-uiringen en chilipeper toe. Fruit ze ongeveer 10 minuten, tot ze zacht en kleverig maar niet verkleurd zijn. Voeg de reepjes paprika toe en bak ze 5 minuten mee, tot ze zacht zijn. Voeg de blokjes tomaat, balsamicoazijn, worcestersaus, laurierblaadjes en de meeste basilicumblaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed. Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en laat hem in 10 minuten indikken.

4 Als het gehaktbrood bijna gaar is, neem je het uit de oven en schep je het vet uit de pan. Giet de tomatensaus rond het gehaktbrood en zet het weer in de oven. Bak het nog 15 minuten, tot het goudbruin is en de saus bubbelt. Strooi er voor het serveren de rest van de basilicumblaadjes over. Dit gerecht smaakt overheerlijk met een gemengde salade en een kneepje citroensap.




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
98 18926
(1)13.0

Beoordeel dit product

Shop tip