Masala sardines met komkommersalade

Bereiden

Met dit recept van duurzame visexpert Bart van Olphen  haal je de smaken van India in huis! Serveer deze gekruide sardines met een verfrissende yoghurt-komkommersalade.

1 Meng voor de salade de komkommer met de yoghurt en het rasp en sap van de citroen in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

2 Meng de kurkuma, het chilipoeder, peper en zout in een schaaltje.

3 Snijd de sardines 5 tot 7 keer schuin in, afhankelijk van de grootte, met een tussenafstand van steeds 1 cm.

4 Smeer de kruiden goed in de ingesneden vis, zodat het visvlees tijdens het bakken veel smaak opneemt.

5 Verhit een pan met kokosolie op middelhoog tot hoog vuur. Bak de sardines in 3 tot 5 minuten aan elke kant op hoog vuur, totdat de binnenkant gaar en de huid krokant gebakken is.

6 Laat de sardines uitlekken op wat keukenpapier.

7 Leg de sardines op een bord of schaal, en serveer ze met de yoghurt-komkommersalade.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje