Makkelijke sardinesalade

Bereiden

Deze makkelijke sardinesalade voor op brood is een recept van vis-expert Bart van Olphen. Knijp er voor een fris accent wat extra citroensap over. Je kunt het ook op een stukje stokbrood bij de borrel serveren.

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 Wikkel de knoflookbol met een paar druppels olijfolie in alufolie. Bak 30-40 minuten in de oven. Pel de bol zodat je knoflooktenen overhoudt. Gebruik er 4, of zoveel je lekker vindt. Bewaar de rest.

3 Kook de aardappelen in ruim kokend water met flink wat zout. Zodra ze gaar zijn (test met het puntje van een mes) afgieten.

4 Kook de eieren 8 minuten en laat direct afkoelen.

5 Prak de aardappelen grof met een vork. Pel de eieren en prak ook grof. Prak de sardines grof met een vork.

6 Meng de aardappelen, ei en de sardines met de olijfolie en peterselie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met de knoflooktenen en serveer met brood.

Recept: Bart van Olphen


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
35 3981

Shop tip

Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...