Plaattaart met prei, spek & spinazie

Bereiden

Het pittige van de prei gaat in deze plaattaart erg goed samen met de rokerige smaak van het ontbijtspek en het frisse van de citroen. Een geweldig gerecht om voor een grotere groep te koken, want eenmaal in de oven heb je er bijna geen omkijk meer naar. Serveer met een groene salade. 

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een ovenschaal van 20 x 30 cm in met olijfolie. Bekleed de schaal met een laagje bladerdeeg; laat de randen iets over de schaal heen hangen.

2. Kook een ruime hoeveelheid water, doe de spinazie in een vergiet en schenk het kokendhete water erover om de blaadjes te laten slinken (het kan zijn dat je dit in 2 porties moet doen). Druk de spinazie aan met de bolle kant van een lepel. Als de spinazie genoeg is afgekoeld, knijp je het overtollige vocht er met de hand uit. Doe de spinazie dan over op een snijplank en snijd de blaadjes grof. Houd zolang apart in een grote kom.

3. Zet de grill aan op de hoogste stand en gril het ontbijtspek tot het krokant is. Laat het afkoelen.

4. Klop de eieren in een grote kom met een snuf zout en peper. Klop de melk en het mosterdpoeder erdoor, knip het bieslook erboven, gevolgd door de citroenrasp.

5. Verkruimel het ontbijtspek boven de spinazie en voeg de preiringen toe. Meng en verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Schenk het eiermengsel erover en zet de schaal voorzichtig onder in de voorverwarmde oven.

6. Bak de taart 30–40 minuten, of tot het eiermengsel net gestold is.

7. Laat de taart 20 minuten afkoelen voor je hem in stukken snijdt. Geef er een knapperige groene salade met komkommer, radijsjes , lente-ui of andere voorjaarsgroente bij.

Per portie 332 kcal, 22,5 g vet (6,8 g verzadigd), 13,4 g eiwit, 17,8 g koolhydraten, 3,5 g suikers

Maak dit recept met Tante Fanny




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
190 6947
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip