Langzaam gegaarde lamsbout

Bereiden

In dit recept gaar je de lamsbout een hele middag in de oven. Door de bout elk uur met de braadsappen te bedruipen, krijg je een mega mals stuk vlees. Als dat geen genieten wordt! 

1 Verwarm de oven voor op 150 ºC. Verdeel de wortel, uien en schijfjes citroen over de bodem van een braadslee en leg de lamsbout erop.

2 Stamp de knoflook, komijn en 1 el zeezout in een vijzel tot een pasta en roer de olie erdoor. Wrijf de bout ermee in en schenk de wijn in de braadslee.

3 Braad de lamsbout in het midden van de oven in 4–5 uur gaar, tot het vlees mals en zacht is. Bedruip de bout elk uur met de braadsappen, en giet zo nodig wat water in de braadslee.

Per portie 595 kcal, 34 g vet (12,7 g verzadigd), 58,2 g eiwit, 6,2 g koolhydraten, 4,7 g suikers




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
130 35219
(2)24.0

Beoordeel dit product

Shop tip