Langoustine met skyr

Bereiden

Dit recept leerde onze duurzame visexpert Bart van Olphen van Fannar Vernhardsson, de chef-kok van het Hilton Hotel in de hoofdstad Reykjavik. De typisch IJslandse zuivelsoort skyr kun je eventueel vervangen door Griekse yoghurt.

1 Meng het zout, de suiker en de dennennaalden in een blender. Strooi dit mengsel over de langoustines en laat het 20 minuten staan. 

2 Mix ondertussen 30 ml olie met de fijngehakte kruiden en meng ze door de skyr. Voeg het citroensap en wat zout naar smaak toe.

3 Spoel de langoustines af met water en dep ze droog met keukenpapier.

4 Verhit wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en leg de langoustines erin, met de rugzijde naar onder. Bak 1 minuut en beweeg de pan af en toe zodat de vis niet blijft plakken. Zet het vuur dan iets lager en bak nog 1 ½ minuut.

5 Haal de langoustines uit de pan en bind ze aan de nog ongebakken zijde met keukentouw op een tak. De spar- of dennentak staat mooi aan tafel, en geeft tijdens het bakken een subtiele smaak af.

6 Verhit de koekenpan weer op middelhoog vuur. Voeg een klontje boter toe en bak de langoustines met de dennentak eraan nog 2-3 minuten. 

7 Haal de langoustines voorzichtig uit de pan. Houd warm onder alufolie.

8 Serveer de langoustines op de dennentak met de skyr of dikke Griekse yoghurt ernaast.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
11 2746

Shop tip

Geniet van Tasty Thailand!

Vlieg met EVA Air naar Thailand en geniet van grenzeloos lekker eten. 
Tonijn met couscous

Een lekker recept van Jumbo en Jamie Oliver