Lams-wortelstoofpotje

Bereiden

Door de saus zachtjes in te laten koken krijgen de lamskoteletten een lekker sticky laagje. 

1. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote braadpan. Voeg 1 kg baby-sjalotjes toe en bak ze 5–7 minuten. Zet ze apart.

2. Bak 4 lamskoteletten (zonder bot) bruin in de pan. Doe de uitjes er weer bij, met 4 tenen knoflook in plakjes, 500 g gesneden wortels, 2 eetlepels gehakte peterselie en zout en peper. Roer goed en warm door. 

3. Voeg 1 glas droge witte wijn, 100 ml gezeefde tomaten en 400 ml bouillon toe. 

4. Laat afgedekt 1½–2 uur zachtjes koken tot de saus ingedikt en het vlees mals is.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
25 5735
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip

Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...