Wat is er lekkerder dan je opwarmen aan een stevige soep? Serveer ‘m met wat boerenbrood.
1 Bak de pancetta en ui in wat olie in een grote pan in 5 minuten goudbruin; voeg de knoflook voor de laatste minuut toe.
2 Voeg de aardappel, rozemarijn en bouillon toe. Laat afgedekt 25 minuten zachtjes koken, voeg de kool toe en verhit de soep nog eens 8–10 minuten.
3 Laat nog 10 minuten staan – de kool moet zacht worden. Bestrooi met parmezaan.
4 personen
• 2 el olijfolie, plus extra
• 150 g pancetta, in blokjes
• 1 grote ui, gesnipperd
• 4 tenen knoflook, gehakt
• 2 grote vastkokende aardappels, in blokjes
• wat takjes rozemarijn
• 1,25 l kippen- of groentebouillon
• ½ savooiekool (kern verwijderd), gesneden
• geraspte parmezaan
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.