Klassieke uiensoep met gruyere

Bereiden

Uiensoep is het ultieme comfort food. Serveer met heerlijke croutons in de soep. Makkelijk en snel klaar.

1 Pel de uien en snijd ze in dunne plakken van 5 mm. Smelt 20 g boter in een braadpan op middelhoog vuur en voeg de uien en het zout toe. Bak alles 25-30 minuten, al omscheppend op laag vuur, tot de uien een donkere geelbruine kleur hebben.

2 Voeg de port en het water toe. Breng het geheel aan de kook en schraap de aanbaksels los. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat alles 20 minuten sudderen; schuim het oppervlak regelmatig af.

3 Snijd het stokbrood in 8 sneetjes van circa 1,5 cm dik. Smelt de rest van de boter in een grote koekenpan. Leg de sneetjes stokbrood in de pan en laat ze aan beide kanten goudbruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

4 Verwarm de ovengrill voor. Voeg de balsamicoazijn toe aan de soep, proef even en breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de kommen en zet ze op een bakplaat. Leg in elke kom 1 of 2 sneetjes brood en strooi er wat gruyère over. Zet de kommen dan 5 minuten in de oven, onder de grill, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

--
 
Dit recept komt uit het boek 'Kookschool Klassiek' van Marianne Magnier-Moreno (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).





 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
1179 229437
(1)11.0

Beoordeel dit product

Shop tip