Klassieke spaghetti met tomaat

Bereiden

Print dit recept uit en plak hem op de koelkast: dit wordt jouw nieuwe favoriet! Deze klassieke spaghetti met tomatensaus is geliefd bij jong en oud en is helemaal naar eigen wens aan te passen. 

1. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes (halveer ze en haal de zaadjes eruit als je de saus niet al te heet wilt hebben). Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en zet de blaadjes even opzij. Hak de steeltjes fijn.

2. Breng een grote pan gezouten water aan de kook, doe er de spaghetti in en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3. Zet intussen een grote steelpan op matig vuur en giet er twee flinke scheuten olijfolie in. Doe er de knoflook, de Spaanse peper en de gehakte basilicumsteeltjes bij en roer alles door elkaar. Doe er wanneer de knoflook bruin begint te worden de tomatenstukjes en het grootste deel van de basilicumblaadjes bij. Zet het vuur hoog en blijf een minuut roeren. Breng de saus op smaak met zout en peper.

4. Laat de spaghetti even uitlekken in een vergiet, kieper de slierten bij de saus in de pan en schep alles goed om. Proef en voeg zo nodig nog wat extra zout en peper toe.

5. Verdeel de pasta over 6 tot 8 kommen, of zet een grote schaal op tafel en laat iedereen zelf opscheppen. Bestrooi de pasta met de rest van de basilicumblaadjes en rasp er wat Parmezaanse kaas over.

Dit kun je naderhand aan de basistomatensaus toevoegen; roer ze er gewoon door en warm de saus nog even op:

- Roer tegelijk met de pasta een handje jonge spinazieblaadjes door de saus – haal de pan wanneer de blaadjes geslonken zijn van het vuur en bestrooi de pasta voor het serveren met wat verkruimelde geitenkaas
- Een paar handen gekookte garnalen en een handje gehakte rucola met het sap van een halve citroen
- Tonijn uit een blikje, uitgelekt en in vlokken getrokken door de saus geroerd, met een halve theelepel kaneel, wat zwarte olijven en het sap van een halve citroen
- Een handje doperwten en tuinbonen, vers of uit de diepvries




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
43 33287
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip