Klassiek gestoofde rodekool met kastanjes

Bereiden

Een klassieker die je niet mag overslaan: rode kool met kastanjes. Dit gerechtje is hartstikke lekker in de herfst, maar ook in de winter kun je dit gerechtje gerust eten. Heb je nog nooit gewerkt met kastanjes? Je leest hier meer over kastanjes

1 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd hem in vieren. Verwijder de harde kern en stronk en snijd de kwarten langs de snijkanten in repen. Prik de laurierblaadjes met de kruidnagels vast op de ui. Doe de gesneden kool met de ui, gekneusde jeneverbessen, kaneelstokje, compote, azijn, rode wijn, rijst en suiker in een ruime pan. Voeg zout en peper toe en breng aan de kook. Roer de kool goed door, zet het vuur laag en sluit de pan. Laat de kool ca. 20 min. stoven.

2 Snijd intussen de kastanjes kruislings in met een scherp mesje, leg ze op en bakplaat en zet ze ca. 10 minunten in de hete oven tot de schil openbarst. Pel de kastanjes en schep ze door de kool.

3 Laat de kool nog ca. 30 minuten zachtjes stoven tot alles lekker gaar is. Voeg wat water toe als de kool te droog wordt. Verwijder de ui met kruidnagel en laurierblad. Roer als de kool klaar is de boter erdoor.

Less stress Maak de rodekool een dag van tevoren zodat je ‘m alleen maar hoeft op te warmen.

Fotografie: Willem Groeneveld
Recept en foodstyling: Jankees Roggeveen

366 dagen lang lekker koken? Dan is ons jaarboek écht iets voor jou!


 
 Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
66 16746
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip