Kippensoep met rijst en citroen

Bereiden

Pimp je kippensoep op met rijst. Rijst? Ja! Een goedkope toevoeging, die een een lekkere bite geeft aan je kippenbouillon. Volg de stappen van dit recept en geniet! 

1 Breng de kippenbouillon in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de rijst toe, breng de bouillon opnieuw aan de kook, draai dan het vuur laag en laat de rijst afgedekt gaar koken in 12–15 minuten.

2 Klop ondertussen de eidooiers en het citroensap in een kom door elkaar.

3 Voeg de reepjes kip en de lente-uitjes toe aan de soep en kook ze 3–5 minuten mee. Neem dan de pan van het vuur.

4 Schep een beetje soep bij het eier-citroenmengsel en klop het los, waarbij het iets wordt verwarmd. Herhaal dit nog een keer. Roer het mengsel vervolgens door de soep en laat die nog zachtjes 5 minuten pruttelen op laag vuur, onder geregeld roeren, tot de soep begint in te dikken.

5 Voeg flink wat zeezout en versgemalen zwarte peper toe en serveer de soep in kommen of diepe borden. Strooi er wat dille over en bedruppel elke portie met een beetje olijfolie.

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
32 9179
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip