Wat een lekker soepje! Maak ‘m een dag van te voren, dan smaakt hij nog beter!
1 Schenk de kippenbouillon in een steelpan en voeg het laurierblaadje, de peperkorrels, steranijs, chilipeper en blokjes aardappel toe. Laat 5 minuten zachtjes koken.
2 Voeg de noedels, stukjes kip en boerenkool toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat hem dan nog eens 10 minuten zachtjes koken, of tot de noedels gaar zijn. Voeg de uienringen 5 minuten toe voor het einde van de kooktijd toe.
3 Schenk de soep in een schaal en strooi het bieslook erover. Snijd het brood en bestrijk de sneden met mosterd – of serveer de mosterd erbij.
Per portie 767 kcal, 13,6 g vet (3,5 g verzadigd), 52,1 g eiwit, 103,8 g koolhydraten, 12 g suikers
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
• 300 ml verse kippenbouillon
• 1 laurierblaadje
• 6 zwarte peperkorrels
• ½ steranijs
• 1 gedroogde chilipeper
• 1 kleine vastkokende aardappel, in blokjes van 1 cm
• 50 g hokkiennoedels
• 80 g gebraden kip, vel verwijderd, vlees in stukjes gescheurd
• handje boerenkool, gescheurd
• ½ rode ui, in ringen
• wat sprietjes bieslook, geknipt
• ciabatta of roggebrood en mosterd, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.