Kippen-groentensoep

Bereiden

Voor deze soep wordt maar de helft van de biologische kip gebruikt – bewaar de rest als beleg op broodjes of doe in een salade. Serveer de kippensoep met een simpele salsa verde.

1 Leg de kip in een grote, diepe pan, giet er ruim koud water bij en voeg het bouquet garni, de prei, ui, peperkorrels en een flinke snuf zeezout toe.

2 Breng het water aan de kook op hoog vuur en draai het vuur laag; laat de kip dan 1–1½ uur zachtjes koken, tot het kippenvlees gaar is en van het bot loslaat; schuim tussentijds geregeld het oppervlak af.

3 Doe de kip over op een snijplank; laat de bouillon op het vuur staan. Verdeel het kippenvlees met twee vorken in stukjes; houd zolang apart.

4 Kook de aardappels 10 minuten in de bouillon, of tot ze bijna gaar zijn. Roer dan de spaghetti, doperwten, asperges, boerenkool, courgettes en mais erdoor; verhit ze 8–10 minuten
mee, of tot ze al dente zijn.

5 Maak intussen de salsa verde. Stamp de knoflook met het basilicum en wat zeezout in een vijzel en stamper tot een dikke pasta; roer er wat olijfolie door om er een saus van te maken. Voeg zout en peper naar smaak toe.

6 Roer de helft van stukjes biologische kip (of alle stukjes als je gewone kip gebruikt) door de soep en verwarm ze 1–2 minuten mee. Schep de soep in dan in kommen en serveer met de kruiden en wat salsa verde.

Per portie 394 kcal, 10,9 g vet (2,3 g verzadigd), 32,4 g eiwit, 44,3 g koolhydraten, 11,2 g suikers

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.