Kippastei in de pan

Kippastei in de pan

Met slechts vijf ingrediënten tover je met dit recept van Jamie Oliver een superlekkere kippastei uit de oven. Hij gebruikt hier kant-en-klaar bladerdeeg, maar het is ook leuk om het een keer zelf te maken. Dan heb je wel meer tijd nodig (en ingrediënten), maar of je nu fijnproever bent of het niet zo nauw neemt met smaken, het verschil proeven doe je zeker!  

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C (gasovenstand 7). Zet een ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag (30 cm doorsnede) met 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur en een iets kleinere koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.

2. Pel de uien, snijd ze in grove stukjes en doe ze in de grote pan.

3. Snijd twee derde deel van de kippendijen in grove stukjes en hak de rest fijn.

4. Doe dan alles bij de uien in de pan en bak ze 6 minuten onder regelmatig roeren, tot het mengsel goudbruin is.

5. Doe de paddenstoelen intussen in de droge koekenpan (scheur de grotere exemplaren in stukjes) en rooster ze ongeveer 4 minuten, tot ze heerlijk nootachtig ruiken. Kieper ze bij de kip in de pan en strooi de helft van de geplukte tijmblaadjes erover.

6. Neem de pan van het vuur, bestrooi de inhoud met een snufje zeezout en zwarte peper en roer er 1 eetlepel rodewijnazijn en 150 ml water door.

7. Rol het bladerdeeg nu heel vlug uit tot een ronde lap met een diameter die 2 cm groter is dan de pan, leg het deeg over de vulling en druk het met een houten lepel tegen de rand van de pan. Snijd het deeg heel licht kruislings in en kwast het in met 1 theelepel olijfolie.

8. Prik de rest van de takjes tijm in het midden van de pastei en zet hem zo 15 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en prachtig opgeblazen is. Makkie!

Dit recept komt uit het boek ‘5 ingrediënten’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers).
 

4 personen, 30 minuten

  • 2 uien


  • 600 g kippendijen, zonder vel en bot


  • 350 g gemengde paddenstoelen


  • 1 bos verse tijm (30 g)


  • 375 g roomboterbladerdeeg (koud)











  •  

  •  
  •  
  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief