Kip met harissa uit de oven

Bereiden

Kruiden vormen de basis van elk gerecht en zorgen er vaak voor dat je wat minder zout kunt gebruiken – en dat is beter voor iedereen. Daarnaast zitten ze barstensvol belangrijke voedingsstoffen, en daar zijn we natuurlijk dol op!

1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verwijder de zaadjes uit de paprika’s en scheur ze in grove stukken. Pel de uien, snijd ze in kwarten, trek de laagjes van elkaar en strooi de ui en paprika samen in een braadslede van 30 x 40 cm.

2 Snijd de kip met een vlijmscherp mes langs de ruggengraat door, klap hem open en maak een paar sneetjes in beide poten. Leg de kip met de harissa, een klein snufje zeezout en zwarte peper en een scheutje rodewijnazijn bij de groenten in de braadslee, schep alles goed om en wrijf de kip in met het harissamengsel.

3 Leg de kip opengeklapt – met het vel naar boven – op de groenten en zet hem 50 minuten in de oven, of tot-ie goudbruin, krokant en gaar is. Strooi de muntblaadjes erover en serveer meteen.

Dit lekkere recept komt uit Jamie's nieuwe boek '5 ingrediënten'.  Bestel 'm nu in onze webshop
 



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip

Flammkuchen met zalm

Snel & gezond met Jamie en Jumbo