Kimchi met rijst & biefstuk

Bereiden

Een goedkoop, gemakkelijk en overheerlijk Koreaans gerecht! Kimchi (gefermenteerde kool) maak je makkelijk zelf! Kijk op hier voor een goed kimchi-recept.

1 Kook de rijst al dente. Spreid de uitgelekte rijst uit over een dienblad en laat volledig afkoelen – zo plakken de korrels niet aan elkaar en koelen ze zo snel mogelijk af, zodat je luchtige rijst zonder klontjes krijgt.

2 Bak in wat olie de ui in 2–3 minuten zacht; laat ze niet verkleuren. Voeg de biefreepjes toe en bak ze 2–3 minuten mee, tot ze bruin zijn.

3 Voeg de kimchi, chilipepers, knoflook en groenten toe. Bak 3 minuten mee zodat het knapperig blijft.

4 Meng de rijst erdoor; bak 5 minuten mee. Roer de oestersaus erdoor; bak nog een paar minuten. Neem dan de pan van het vuur.

5 Verhit wat olie in een koekenpan en bak de eieren erin naar wens.

6 Voeg zo nodig wat zout toe aan het rijstgerecht, druppel de sesamolie erover en roer de lente-uitjes erdoor. Serveer elke portie met een gebakken ei en strooi er wat peper over.

Per portie 791 kcal, 42,6 g vet (9,4 g verzadigd), 37,8 g eiwit, 69,4 g koolhydraten, 8,2 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje

Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...