Deze simpele kikkererwtenstoof staat binnen no-time op tafel en is ideaal wanneer je bijvoorbeeld voor een grote groep kookt. De chilipeper geeft lekker veel pit aan het gerecht. Vervang de kippenboullion voor een groentevariant als je er een vegetarische stoofpot van wilt maken.
1. Verwarm de oven voor op 200°c
2. Rooster de kikkererwten 10 minuten op een bakplaat in de oven
3. Bak ondertussen de knoflook en chili 3 minuten in de olie
4. Voeg de overige ingredienten, plus zout en peper toe
5. Verhit alles 5 minuten, tot het vocht is ingekookt. Eet met stokbrood.
2 personen
• 2 blikjes kikkererwten (a 400g), uitgelekt en afgespoeld
• 3 el olijfolie
• 1 tenen knoflook, gepeld en gehakt
• 1 gedroogde chipotle-peper, gesneden
• 2 el tomatenpuree
• 150 ml hete kippen- of groenteboullion.
• 2el gehakte bladpeterselie
• stokbrood, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.