Kerstboter voor in de kalkoen

Bereiden

Als je met kerstmis een gevulde kalkoen wilt maken, dan mag een lekkere vulling, heerlijke jus en kruidige boter niet ontbreken. Dit recept is snel klaar en maakt je kalkoen nog lekkerder!

1 Doe de boter in een kom en voeg de cranberry’s en gehakte kruiden (niet de steeltjes) toe, met de clementinerasp en een snuf zout en peper. Meng dit alles goed en verdeel het mengsel in tweeën. Maak er twee rolletjes van en wikkel ze in vetvrij papier. Bewaar ze zolang in de koelkast.

2 Haal voor het bereiden van de kalkoen de boter uit de koelkast en laat hem zacht worden.

3 Pak intussen de kalkoen en beweeg met een lepel tussen het vel en het vlees. Begin aan de zijkant van de buikholte, net boven de poot, en ga voorzichtig omhoog naar het borstbeen
en de rug, zodat er een holte ontstaat.

4 Duw de helft van de boter in de holte die is ontstaan. Gebruik je handen om van buitenaf, door het vel heen, de boter naar de rug te duwen, zodat het borstvlees gelijkmatig wordt bedekt. Doe hetzelfde aan de andere kant. Heb je nog een beetje boter over, wrijf er dan de buitenkant van de kalkoenmee in. Steek de steeltjes van de kruiden in de buikholte voor extra smaak. Wikkel de kalkoen in plasticfolie en bewaar hem in de koelkast tot je hem gaat braden.

Per portie 213 kcal, 20,7 g vet (13 g verzadigd), 0,2 g eiwit, 6,1 g koolhydraten, 5 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
42 8195

Shop tip