Kersenclafoutis

Bereiden

Clafoutis is een smaakvol gebak uit Frankrijk. Serveer hem lauwwarm met een bolletje vanilleijs.

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix alle beslagingrediënten met een snufje zout helemaal glad in een blender of keukenmachine; zet het dan 20–30 minuten apart.

2 Vet ondertussen een ronde bakvorm (ø 25 cm) in met de zachte boter,en strooi de suiker erop. Verdeel de kersen over de bodem van de vorm en laat ze in 5 minuten wat zachter worden in de hete oven.

3 Neem de vorm uit de oven en schenk het beslag over de kersen. Bak de clafoutis 30–35 minuten in de oven of tot de bovenkant goudgeel is. Strooi er poedersuiker op en serveer de clafoutis lauwwarm.

Per portie 305 kcal 41,6 g koolhydraten, 10,3 g vet (4,7 g verzadigd), 10,2 g eiwit, 31,0 g suiker
 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
140 34717
(2)23.0

Beoordeel dit product

Shop tip