Kedgeree met makreel

Kedgeree met makreel

Dit recept voor kedgeree met gerookte makreel, kwarteleieren en cherrytomaten is niet alleen envoudig, maar ook nog eens lekker en gezond!

Bereiding

1. Verhit olie, voeg de ui toe en bak tot hij zacht is.

2. Roer de specerijen erdoor. Laat 2 minuten bakken.

3. Voeg de rijst en 500 ml water toe en laat de rijst koken tot hij zacht is.

4. Kook intussen de eieren 2½ minuut en dompel ze in koud water. Pel en halveer ze.

5. Meng rijst, makreel, tomaten en eieren. Bestrooi met peterselie en serveer.

 

Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals allerlei soorten noten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC. 

 

Voor 4 personen

  • olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 250 g rijst
  • 8 kwarteleieren
  • 3 gerookte makreelfilets, in stukjes
  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
  • gehakte peterselieblaadjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief