Kabeljauw met kruidenkorst

Bereiden

Een lekker gerecht met vis voor op een doordeweekse avond. Serveer met pasta en een groene salade.

1 Meng voor de kruidenkorst de peterselie, kervel en salie samen met de panko in een keukenmachine. Voeg zout toe en draai fijn. Niet te lang, anders wordt het kruim plakkerig.

2 Snijd de loin (het dikke deel van de filet) af en verdeel deze in 4 stukken van ca. 180 g. Snijd de overige kabeljauw met graat en al in stukjes en spoel af (dit gaat later bij de bouillon).

3 Doe wat olie in een diepe pan en fruit de prei, ui, citroen en laurier op laag vuur aan. Voeg de afsnijdsels toe en verhit deze kort mee. Blus af met witte wijn en laat inkoken. Voeg 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en schuim af. Voeg de specerijen toe en laat 20 min. trekken.

4 Zout de vis en paneer de bovenkant in de kruidenkorst. Leg op bakpapier ca. 8 min. in een oven van 180 °C.

5 Passeer de bouillon door een doek en zet terug op het vuur om op smaak te brengen.

6 Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout. Schep in diepe borden, giet er een laag bouillon over, voeg lavas en olijfolie toe en schep de vis erop. De vis moet de bouillon niet raken. Serveer direct.


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
47 15448
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip