'Jerky' hammetjes

Bereiden

Dit gerecht is gemakkelijker te bereiden dan een hele hamen vooral praktisch als je een kleine familie hebt. En geloof het of niet, de jerk (een Jamaicaans marinademengsel) is kerstachtig. De specerijen komen grotendeels overeen met die in bisschopswijn. Wat ik super vind, is dat je de ham kunt eten, dan de restjes in kleine stukjes kunt snijden en krokant kunt bakken voor door een salade of als beleg voor een heerlijk broodje, met limoenmayo en lekkere plakjes kaas. 

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pureer alles voor de jerk seasoning in de keukenmachine tot een glad mengsel. Wrijf hiermee de hammetjes in, besprenkel ze met olijfolie en leg ze in een grote braadslee. Voeg de clementinehelften toe en bedek het geheel met aluminiumfolie. Bak de hammetjes ca. 3½ uur in de oven, tot het vlees zacht is en van het bot loslaat.

2 Knijp dan de clementines erover uit en trek de ham uiteen met behulp van vorken; gooi de botten en lellende vetdelen weg. Bewaar het vlees tot gebruik in een plastic bak in de koelkast.

Per portie 939 kcal, 68,6 g vet (22,8 g verzadigd), 59,1 g eiwit, 5,7g koolhydraten 4 g suikers

 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
86 16945
(1)14.0

Beoordeel dit product

Shop tip