Jamie's stoere hamburger

Bereiden

Deze hamburger is niet zomaar een hamburger! Een echte mannenburger, op smaak gebracht met sterk bier en extra lekker door het gerookte ontbijtspek. Zo'n smaakvolle burger heb je nog nooit gehad. 

1 Bak de uiringen zachtjes in een pan op laag tot middelhoog vuurin een beetje olijfolie tot ze goudgeel en lekker kleverig zijn. Voeg dan een scheutje bier toe en roer tot het is verdampt. Stamp ondertussen de ansjovisfilets fijn in een vijzel, of snijd ze in heel dunne reepjes. Vermeng ze met de mayo en houd apart.

2 Breng het gehakt op smaak met zout en peper en vorm er een dikke burger van. Verhit een heel klein beetje olie in een hete grillpan of koekenpan en leg de burger erin. Laat ’m aan één kant dichtschroeien en bestrijk de bovenkant met de helft van de mosterd. Is de onderkant dichtgeschroeid, keer de burger dan om en herhaal met de mosterdkant. Draai ’m dan weer om voor een lekker korstje.

3 Bak ondertussen het ontbijtspek krokant, snijd het bolletje door en rooster beide helften lichtjes. Beleg de burger met de uiringen, het spek en de kaas. Schep wat ansjovismayo op de onderste helft van het bolletje en leg de burger met topping er voorzichtig op. Eindig met de bovenste helft van het bolletje. Doe het geheel nu weer in de grillpan. Schenk een klein beetje water in de pan en zet een stolp of metalen kom over de burger. Wacht tot het water is verdampt. Zo krijgt de bovenkant van het bolletje een mooie glans.

• Nu is je burger klaar. Serveer met augurk, chilipeper, ketchup, extra mosterd… waar je maar zin in hebt!
 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
82 51927
(1)15.0

Beoordeel dit product

Shop tip